Klinikalta kaunis hymy: ammattilaisten tarjoamat ratkaisut

Valkoiset hampaat ovat monelle kauneuden ja terveyden symboli. Hymy on myös yksi voimakkaimmista ensivaikutelmien luojista. Tässä artikkelissa syvennymme ammattimaiseen hampaiden valkaisuun ja artikkeli sisältää affiliate linkkejä. Hampaiden valkaisu onnistuu parhaiten, kun tunnet prosessin perusteet. Ensimmäinen askel kohti valkoisempia hampaita on ymmärtää miten valkaisuaineet toimivat ja mitkä ovat turvallisia vaihtoehtoja. Tässä artikkelissa saat vastauksia kysymyksiisi, joita olet halunnut kysyä ennen hampaiden valkaisua.

 

Kuinka pitkään hampaiden valkaisu todella pysyy?

Kaikkihan haluaisivat hampaiden valkaisun tuloksen pysyvän mahdollisimman pitkään. Ei ole kivaa jos hymyn kirkkaus haalistuu nopeasti. Kuinka kauan valkaisutulos säilyy, riippuu monista tekijöistä. Valkaisumenetelmällä voi vaikuttaa siihen kuinka pitkään valkaisutulos kestää. Ammattimaisesti suoritetut hampaiden valkaisut vastaanotolla saattavat tarjota pidempiaikaisia tuloksia verrattuna kotikäyttöön tarkoitettuihin valkaisupakkauksiin.

 

Elämäntapa on tärkeä vaikuttava tekijä hampaiden vaaleuteen. Tupakointi, runsas kahvin tai teen juonti sekä tietyt ruuat voivat aiheuttaa värjäytymiä ja vaikuttaa valkaisun kestoon. Valkaisun aikana tai jälkeen toisilla saattaa esiintyä arkuutta ikenissä tai kylmävihlomista hampaissa. Jos vihlomista tai arkuutta esiintyy eikä vaiva mene ohitse, kannattaa lopettaa valkaisu.

 

Säännölliset suuhygienisti käynnit voivat auttaa säilyttämään valkoisen hymyn pitkään. Suuhygienistin käynnillä puhdistetaan hammaskivi ja värjäytymät hampaiden pinnalta. Soodapuhdistus tai toiselta nimeltä jauhepuhdistus on tehokas mutta hellävarainen värjäytymien poistaja. Suuhygienistikäynnin ideana on puhdistaa hampaat kiiltäviksi ja liukkaiksi jotta kotona hampaiden puhdistus onnistuu helposti ja vaivattomasti sekä ylläpitää hampaiden vaaleutta.

 

Alkuun kannattaa miettiä haluatko saavuttaa valkoisemmat hampaat kotona vai vastaanotolla? Ammattimaisia valkaisumenetelmiä on saatavilla myös kotikäyttöön. Suosittu vaihtoehto on valkaisulusikat. Silikoniset valkaisulusikat voi teettää suuhygienistin vastaanotolla tai ostaa valmis setti joka sisältää valkaisulusikat ja valkaisuaineen. Yksilöllisesti teetetyt valkaisulusikat sopivat omiin hampaisiin paremmin kun taas valmiissa pakkauksessa hankitut lusikat voivat olla isohkot juuri sinun hampaisiisi. 

 

Valkaisulusikat – kuinka ne toimivat?

Valkaisulusikoiden käyttö on helppoa. Sinun tarvitsee vain täyttää lusikat valkaisugeelillä ja asettaa ne suuhusi annettujen ohjeiden mukaisesti. Annat valkaisugeelin vaikuttaa hampaan pinnalla valmistajan antaman ohjeen mukaisen ajan. Valkaisugeeli poistaa kiilteen pinnalta värjäytymiä ja palauttaen hampaiden valkoisuuden. Valkaisulusikat ovat turvallisia käyttää, kun muistat noudattaa valmistajan antamia ohjeita. Tärkeää on olla ylittämättä suositeltua käyttöaikaa ja määrää. Jos sinulla on kysymyksiä tai epäilet valkaisun sopivuudesta kannattaa olla yhteydessä suuhygienistiin tai hammaslääkäriin ennen valkaisun aloittamista.

 

Valkaisun tulokset vaihtelevat yksilöittäin, kuitenkin monilla käyttäjillä on havaittu näkyviä parannuksia hampaiden valkoisuudessa muutaman viikon säännöllisen käytön jälkeen. Kotona tapahtuva hampaiden valkaisu valkaisulusikoilla tarjoaa kätevän vaihtoehdon kiireisille ihmisille, jotka haluavat saavuttaa kauniin hymyn.

 

Jos kaipaat helpompia, nopeampia ja tehokkaampia tuloksia hampaittesi valkaisuun kannattaa tutustua hammaslääkäriasemien tarjontaan. Heillä on tarjolla erilaisia vastaanotolla tehtäviä valkaisuja muun muassa erilaiset valkaisugeelit ja laservalkaisut. Vastaanotolla tehtävän valkaisun yleensä tekee suuhygienisti. Häneltä voi myös varata konsultaatio ajan jossa voitte keskustella juuri sinulle sopivasta valkaisumenetelmästä. Hän katsoo hampaittesi alkuvärin, puhdistaa hampaat ja suojaa ikenet ennen valkaisutoimenpidettä. Valkaisun aikana hän vaihtaa valkaisugeelin ja mahdollisesti aktivoi geeliä valolla tai laserilla menetelmästä riippuen. Lopuksi hampaat ja suu huuhdellaan, katsotaan lopputulos sekä laitetaan fluorigeeli hampaisiin. Fluorigeeli laitetaan suojaamaan hampaita ja ennaltaehkäisemään mahdollista vihlomista valkaisun jälkeen. Vastaanottovalkaisun jälkeen kannattaa noudattaa suuhygienistin antamia ohjeita. Yleensä suositellaan olemaan syömättä ja juomatta happamia juomia kaksi tuntia valkaisun jälkeen sekä kaksi päivää pitäisi välttää ruokia ja juomia jotka värjäävät hampaat. Jokaisella valkaisumenetelmällä on omat ohjeet, joten kannattaa ne tarkistaa valkaisun tehneeltä suuhygienistilta.

 

Mitä hampaiden valkaisun jälkeen?

Valkaisun jälkeen hymysi loistaa valkoisena ja kirkkaana – mutta miten varmistat, että se säilyy sellaisena? Valkoisten hampaiden ylläpitäminen ei ole yhden päivän projekti. Se on jatkuva projekti. Kun haluat hymysi pysyvän kirkkaana suosittelen kiinnittämään huomiota ruokavalioon ja juomiseen. Värjäävät ruuat ja juomat kuten kahvia, teetä, punaviiniä ja kirsikkamehua kannattaa vähentää tai välttää. Ne ovat aiemmin värjänneet hampaasi ja voivat värjätä uudelleenkin. Säännöllinen suuhygienia on avainasemassa hampaiden valkoisuuden säilyttämisessä.

 

Useimmilla hammashoidon vastaanotoilla on käytössä myös ylläpito- tai kevytvalkaisuja. Jos haluat pitää hampaat valkoisina, kannattaa käydä suuhygienistin vastaanotolla ylläpitovalkaisussa säännöllisin väliajoin. Suuhygienistisi osaa kertoa suositellun aikajakson siihen milloin kannattaa uusi valkaisu tehdä. Suosittelen myös säännöllisiä tarkastuksia ja puhdistuksia hammaslääkärin ja suuhygienistin luona. Ammattilaiset voivat tarjota lisäohjeita ja hoitovinkkejä juuri sinun tilanteeseesi sopien. Kotona käytettävät valkaisevat hammastahnat ja suuvedet voivat auttaa ylläpitämään hampaiden valkoisuutta päivittäin.

 

Huolehtimalla suun terveydestäsi säännöllisesti voit nauttia kauniista hymystäsi ja itsevarmuudestasi joka päivä!