Miten saada kirkkaampi hymy kotona?

Hampaiden valkaisu kotikonstein on helpompaa kuin koskaan. Voit kokeilla hampaiden valkaisua luonnollisin menetelmin tai kaupoissa ja verkossa saatavilla olevilla hampaita valkaisevilla tuotteilla.

 

Hampaiden valkaisu luonnollisilla aineilla

Keittiöstä löytyy yllättäviä aineosia, jotka voivat auttaa poistamaan värjäytymiä hampaistasi tehokkaasti ja turvallisesti. Muutamia esimerkkejä keittiönperusaineista ovat kookosöljy, ruokasooda ja sitruunamehu luonnollisista valkaisuaineista, joita voit kokeilla. Haluatko tietää miten niitä voi käyttää parhaalla tavalla?

Kookosöljy ei ole pelkästään herkullista ruoanlaitossa vaan se voi olla myös avain valkoisempaan hymyyn. Kookosöljy sisältää lauriinihappoa, joka voi auttaa vähentämään bakteerien määrää suussa ja ympäröivissä kudoksissa. Se voi auttaa poistamaan pinttynyttä plakkia, joka tekee hampaista sameat ja kellertävät. Aiempien lisäksi kookosöljyllä on ihoa ja limakalvoja hoitavia ominaisuuksia. Se kosteuttaa, suojaa ja säätelee happo-emäs-tasapainoa.

 

Käyttääksesi kookosöljyä hampaiden valkaisuun, ota pieni määrä sulanutta kookosöljyä ja pyörittele sitä suussasi noin 10-15 minuutin ajan. Tämä niin kutsuttu ”öljyhuuhtelu” voi auttaa poistamaan värjäytymiä ja antamaan terveemmän hehkun. Tätä voi tehdä päivittäin.

 

Ruokasooda on toinen keittiön perusaine, joka voi auttaa valkaisemaan hampaita luonnollisesti. Ruokasooda toimii lievänä hionta-aineena, joka auttaa poistamaan pinttyneitä värjäytymiä ja plakkia. Se tasapainottaa suun pH-tasoa mikä voi auttaa ehkäisemään hampaiden reikiintymistä. Ruokasoodaa voit käyttää hampaiden valkaisuun sekoittamalla pienen määrän sitä muutamaan pisaraan vettä kunnes siitä muodostuu tahnaa. Jos ruokasoodan maku ei miellytä, sitä voit sekoittaa hammastahnaan. Harjaa hampaasi hellävaraisesti tämän seoksen avulla ja huuhtele huolellisesti vedellä hampaiden pesun jälkeen. Ruokasoodan kanssa kannattaa olla varovainen ettet käytä liikaa, sillä se voi olla liian hankaavaa ja vahingoittaa hampaiden pintaa.

 

Sitruunamehu maustaa veden raikkaammaksi mutta se voi myös auttaa valkaisemaan hampaita luonnollisesti. Sitruunan lihalla voi hangata hampaita ja sen jälkeen purskutella suu huolellisesti. Sitruunamehua voi sekoittaa ruokasoodan kanssa tahnaksi, pestä tahnalla hampaat ja huuhdella suu huolellisesti vedellä. Olethan varovainen ettet käytä liikaa sitruunaa sillä sen happamuus pitkällä aikavälillä voi vahingoittaa hampaan pintaan.

 

Hampaiden valkaisu valkaisevilla tuotteilla kotona

Kaupoissa ja verkossa on monipuolinen valikoima hampaiden valkaisuun tuotteita. Ennen tuotteiden käyttöä kannattaa tutustua käyttöohjeisiin ja noudattaa niitä jotta suun terveys säilyy hyvänä valkaisevien tuotteiden käytön jälkeenkin.

 

Valkaisevat hammastahnat ovat helppo ja loistava vaihtoehto. Valkaisevan hammastahnan voi helposti sisällyttää omaan arkeen päivittäiseen suuhygieniaan. Valkaisevat hammastahnat sisältävät yleensä valkaisevia ainesosia esimerkiksi piihappoa tai natriumvetykarbonaattia, jotka auttavat poistamaan pinttyneitä värjäytymiä ja antavat hampaille kirkkaamman ilmeen. Käytä valkaisevaa hammastahnaa päivittäin hampaiden pesussa nähdäksesi parhaat tulokset.

 

Jos kaipaat nopeita tuloksia, valkaisevat liuskat voi olla erinomainen vaihtoehto. Nämä ohuet, joustavat liuskat sisältävät valkaisevaa geeliä joka tarttuu hampaisiin ja poistaa värjäytymiä. Parasta näissä liuskoissa on kätevyys. Voit käyttää niitä missä ja milloin tahansa. Ne ovat käteviä matkoilla tai kiireisinä päivinä.

 

Aktiivihiilen käyttö hampaiden valkaisussa on tullut suosituksi viime vuosina. Aktiivihiili on luonnollinen ainesosa joka voi auttaa poistamaan pinttyneitä värjäytymiä ja antamaan hampaille valkoisemman ilmeen. Voit käyttää aktiivihiiltä joko hammastahnan muodossa tai harjata hampaitasi suoraan hiilellä. Muista käyttää aktiivihiiltä ohjeen mukaisesti jottet vahingoita hampaitasi.

 

Hampaiden valkaisuaineet ovat yhä suositumpia ja niitä löytyy monia erilaisia vaihtoehtoja kuten geelit, kynät ja jauheet. Nämä tuotteet sisältävät korkeampia pitoisuuksia valkaisevia ainesosia kuten vetyperoksidia ja voivat tarjota ammattimaisia tuloksia kotona. Näitä tuotteita käyttäessäsi noudata tarkasti valmistajan ohjeita.

 

Nyt tiedät vaihtoehtoja kuinka valkaista hampaitasi kotona. Valitse oma suosikkisi ja aloita hymysi kirkastaminen. Kannattaa muistaa ettei kotivalkaisuaineet välttämättä anna välittömiä tuloksia. Niiden käyttö saattaa vaatia säännöllisyyttä ja kärsivällisyyttä. Muista ennen kaikkea hymyillä – se on kaunein asusteesi!