Parhaat valkaisevat hammastahnat

Parhaimmat valkaisevat hammastahnat vuonna 2024

Valkaisevan hammastahnan valinta voi olla haastavaa kun markkinoilla on lukuisia vaihtoehtoja, jotka lupaavat kirkkaampaa hymyä ja tehokasta värjäytymien poistoa. Aluksi kannattaa selvittää valkaisevan hammastahnan käytön syy? Oletko tehnyt kotona tai vastaanotolla hampaiden valkaisun ja tarvitset ylläpitoa? Vai onko tavoitteesi poistaa pinttyneitä värjäytymiä kuten kahvin, teen tai punaviinin aiheutta-mia tahroja vai haluatko saada hampaittesi yleisilmettä vaaleammaksi? 

Valkaisevat hammastahnat toimivat eri tavoilla. Valkaiseva tahna voi olla miedosti hankaava, joka poistaa hyvin pinttyneitä värjäytymiä hampaan pinnalta. Toisessa tahnassa voi olla karbamidiperoksia, joka tunkeutuu kiilteeseen ja valkaisee/poistaa värjäytymiä kemiallisesti. Valkaisevissa tahnoissa voi olla muita kemiallisia aineita, jotka toimivat peroksidien tapaan. Nämä kemiallisesti toimivat valkaisevat hammastahnat ovat tehokkaita, osalle saattaa pitkäaikaisessa käytössä aiheuttaa herkkyyttä hampaille. Nykyään valkaisevissa hammastahnoissa on hampaiden herkkyys huomioitu ja on saatavilla valkaisevia hammastahnoja herkille hampaille. 

 

Seuraavana on tuote arvioita laadukkaista tuotteista. Saat tietoa tuotteen toimivuudesta, mausta ja koostumuksesta, joka auttaa sinua valitsemaan itsellesi parhaan mahdollisen valkaisevan hammastahnan.

Tehokas valkaiseva hammastahna

Arvosana: 10 / 10

Ensivaikutelmani YOTUEL All-In-One Wintergreen  tahnaan oli hammastahnan raikas miedon mintun-maku. Se on miellyttävän viilentävä ja antaa suuhun pitkäkestoisen raikkauden tunteen, mikä on täydellistä erityisesti aamuisin. Jo ensimmäisen viikon aikana huomasin selkeän eron hampaideni värissä. Hammastahnan valkaisuaineet todella toimivat ja hampaat näyttivät valkoisem-milta ja puhtaammilta. YOTUEL All-In-One poistaa tehokkaasti pinttyneitä tahroja, kuten kahvin ja teen aiheuttamia värjäytymiä, ilman ärsytystä tai maku tuntuisi liian voimakkaalta. Tämä valkaiseva hammastahna sisältää karbamidiperok-sidia, fluoria, kalsiumia ja fosfaatteja.  Koostumus on juuri sopivan pehmeä ja vaahtoavuus on riittävä, muttei liiallinen, mikä tekee harjaamisesta miellyttävän kokemuksen.

 

Arvosana: 9 / 10

ALPINE WHITE Whitening & Care

ALPINE WHITE Whitening & Care Whitening Toothpaste Sensitivity -hammastahnasta olivat  positiiviset. Pakkauksen yksinkertai-nen ja elegantti design herättää luottamusta tuotteen korkeaan laatuun. Hammastahnan mieto ja raikas maku on miellyttävä, mikä tekee siitä mukavan käyttää päivittäin. Minttuinen maku ei ole liian voimakas ja jättää suuhun raikkaan tunteen jokaisen harjauksen jälkeen. Tämä hammastahna on osoittautunut erittäin tehokkaaksi hampaiden valkaisussa. Jo muutaman päivän käytön jälkeen huomasin, että hampaani näyttivät kirkkaammilta ja puhtaammilta. Hammastahnan sisältää fluoria.  ALPINE WHITE Whitening & Care hammastahnan koostumus on miellyttävä ja vaahtoaa vähän mikä tekee harjaamisesta helppoa ja miellyttävää. Suu jää raikkaaksi pitkäksi aikaa.

Arvosana:9/ 10

Ecodenta Expert Line Black Whitening

Ecodenta Expert Line Black Whitening -hammastahna herätti heti uteliaisuuden ja  kiinnostuksen.  Hammastahnan musta väri on erityinen ja erilainen verrattuna perinteisiin valkoisiin hammastahnoihin, mikä tekee harjauskokemuksesta hieman jännittävämmän. Pakkaus on tyylikäs ja moderni, joka antaa vaikutelman laadukkaasta tuotteesta. Hammastahnan maku on miellyttävän raikas ja se jättää suuhun puhtaan tunteen. Hampaiden valkaisun osalta tämä hammastahna on osoittautui tehokkaaksi.  Ensimmäisen viikon jälkeen huomasin hampaissani selkeän eron. Valkaiseva vaikutus on huomattavissa ja hampaat näyttävät kirkkaammilta sekä puhtaammilta. Ecodenta Expert Line Black Whitening -hammastahna sisältää luonnollisia ainesosia, kuten aktiivihiiltä ja vihreää teetä.  Hammastahnan koostumus on miellyttävä ja se vaahtoaa, joka  tekee harjaamisesta helppoa ja mukavaa. Vaikka hammastahna on musta, se huuhtoutuu helposti pois ja jättää suuhun puhtaan ja raikkaan tunteen. Fluoriton ja vegaaninen hammastahna.

Arvosana: 7,8/ 10

Sensodyne Pro-Emalj Gentle Whitening

Ensivaikutelmani Sensodyne Pro-Emalj Gentle Whitening -hammastahnasta olivat positiiviset. Pakkauksen ulkoasu on houkutteleva ja ammattimainen, mikä herätti luottamusta tuotteen laatuun. Hammastahnan maku on mieto mutta miellyttävän raikas. Herkät hampaat ovat usein haaste, mutta tämä tahna on suunniteltu olemaan hellävarainen hampaille ja ikenille. Valkaisun osalta en odottanut dramaattisia tuloksia, koska hammastahna on mainostettu hellävaraiseksi. Kuitenkin parin viikon käytön jälkeen huomasin, että hampaani näyttivät kirkkaammilta ja puhtaammilta. Tämä valkaiseva vaikutus on hienovarainen.

Sensodyne Pro-Emalj Gentle Whitening -hammastahna sisältää ainutlaatuisen yhdistelmän ainesosia, jotka suojaavat hammaskiillettä ja ehkäisevät sen kulumista.  Hammastahnan koostumus on miellyttävä ja se vaahtoaa vähän. Tahna ei ole liian paksu eikä liian nestemäinen, mikä tekee harjaamisesta helppoa ja mukavaa. Tahna jättää suuhun miellyttävän ja pitkäkestoisen raikkauden tunteen.

Arvosana: 8/ 10

Ekulf PURE shine hammastahna

Pure Shine valkaisevasta Hammastahnasta käyttökokemukset olivat erityisen positiiviset. Pakkaus yksinkertainen ja moderni design. Hammastahnan maku on raikas ja miellyttävä, ilman liian voimakasta makua, mikä tekee siitä mukavan käyttää päivittäin. Valkaisun osalta  ensimmäisen viikon käytön aikana huomasin  eron hampaideni kirkkaudessa. Hammastahna poistaa  värjäytymiä hampaista. Hammas-tahna  sisältää fluoria.  Pure Shine valkaiseva hammastahna on koostumukseltaan miellyttävä ja vaahtoaa sopivasti. Hammastahna ei tunnu liian hankaavalta ja suuhun jää raikas tunne, joka kestää pitkään harjauksen jälkeen.

Sopii aikuisille ja yli 12-vuotiaille lapsille.

Arvosana: 7,5 / 10

Oral-B Densify Gentle Whitening -hammastahna on tunnettu. Pakkaus moderni ja houkutteleva.  Hammastahnan maku on  raikas ja pehmeä, mikä tekee siitä miellyttävän käyttää päivittäin. Ensimmäis-ten käyttöviikkojen aikana huomasin hampaideni olevan valkoisemmat ja puhtaammat.  Hammastahnan valkaiseva vaikutus on havaittavissa, mutta samalla hellävarainen, mikä on erinomaista niille, joilla on herkät hampaat. Hammastahnan koostumus on hiukan rakeinen ja sisältää fluoria. Oral-B Densify Gentle Whitening -hammastahna on koostumukseltaan miellyttävä ja vaahtoaa sopivasti, mikä tekee harjaamisesta helppoa ja miellyttävää. Suuhun jää raikas tunne.

Valkaisevan hammastahnan valinnan jälkeen

Valkaisevan hammastahnan valinnan jälkeen tutustu käyttöohjeisiin. Ohjeita kannattaa noudattaa jotta saat parhaan mahdollisen tuloksen. Valkaisevan hammastahnan käytön tulos on yksilöllinen. Toisilla tulos näkyy muutaman päivän jälkeen heti kirkkaampina hampaina ja toisilla tulosten näkymiseen saattaa viedä aikaa useampi viikko. Anna valkaisevan hammastahnan toimia rauhassa jotta näet tuloksen. Suomessa myytävät valkaisevat hammastahnat ovat turvallisia käyttää. Hammastahnoista löytyy usein syyhygienisti- tai hammaslääkäriliiton suositus.

Usein kysytyt kysymykset

Valkaiseva hammastahna on turvallista käyttää, kun noudattaa valmistajan antamia ohjeita. Toisilla hampaat saattavat olla luonnostaan herkät, joten silloin kannattaa valita hellävarainen valkaiseva hammastahna. Hyvä muistaa ettei valkaiseva tahna vaikuta hampaan värisiin kruunuihin ja paikkoihin, jotka ovat värjäytyneet.

Valkaisevaa hammastahnaa voi käyttää jatkuvasti jos valmistajan ohjeistus on päivittäinen käyttö. Jos havaitset ongelmia kuten hampaiden herkkyyttä, kannattaa vähentää käyttöä tai siirtyä miedompaan tuotteeseen.

Hiiltä sisältävät hampaidenhoitotuotteet poistavat pintavärjäytymiä. Hiilellä voi olla lieviä antibakteerisia ominaisuuksia, jotka voivat auttaa suun terveydelle hyödyllisten bakteerien hallinnassa. Tämä voi osaltaan vähentää plakin muodostumista ja hengityksen hajua. Hiili on myös tunnettu sen hiovista ominaisuuksista, joten liikaa tai väärin käytettynä voi kuluttaa kiillettä.