Sähköhammasharja suositus

Suositut sähköhammasharjat

Miksi vaihtaa tavallinen käsiharja sähköhammasharjaan?  Tavallinen käsiharja on ollut luotettava valinta vuosikymmenten ajan, mutta sähköhammasharjan hyödyt saavat yhä useamman harkitsemaan vaihtoa.  Tutkimukset ovat osoittaneet  sähköhammasharjan poistavan plakkia tehokkaammin kuin käsiharja. Sähköharjan pyörivä tai värähtelevä pää  puhdistaa hampaat perusteellisemmin hankalista paikoista kuten takahampaista ja ienrajoista. Tämä tehokkuus vähentää merkittävästi plakin kertymistä ja auttaa ehkäisemään reikiintymistä sekä iensairauksia. Sähköhammasharjat ovat hellävaraisempia ikenille. Monet sähköharjat sisältävät paineentunnistimia, jotka varoittavat käyttäjää, jos harjaus on liian voimakasta. Tämä suojaa ikeniä liialliselta paineelta ja vähentää ienverenvuodon riskiä. 

 

Sähköhammasharja tekee suurimman osan työstä puolestasi. Sen käyttö vaatii vähemmän fyysistä vaivannäköä. Sähköharjan kanssa on helpompi saavuttaa suositeltu kahden minuutin hampaiden harjausaika. Monet mallit sisältävät ajastimen, joka ohjaa käyttäjää.  Monet modernit sähköhammasharjat ovat varustettu älykkäillä ominaisuuksilla, kuten harjaustekniikkaa analysoivilla sovelluksilla ja harjausohjelmilla. Näiden ominaisuuksien avulla käyttäjät voivat analysoida harjausta ja seurata suuhygienian edistymistä. 

 

Suosituimmat sähköhammasharjat

Luksus sähköhammasharja

Arvosana: 9,7 / 10

Oral-B iO 5 on elegantti ja huipputeknologiaa sisältävä hammasharja. iO 5 sähköharjassa yhdistyy mikro-värähtely ja pyörivä liike, joka puhdistaa hampaat täydellisesti. Harjan älykäs paineentunnistin ilmoittaa jos harjaat liian kovaa tai liian kevyesti. Harja auttaa sinua löytämään oikean voimakkuuden harjaukseen. Harjan mukana tuleva interaktiivinen näyttö tarjoaa reaaliaikaista palautetta ja henkilökohtaisia harjausvinkkejä, jotka tekevät hampaiden hoidosta helpompaa ja mukavampaa. 

Tässä sähköharjassa on viisi erilaista harjausohjelmaa, joista voit valita itsellesi tarpeellisen – hellävarainen pudistus, ikenien hoito tai intensiivinen valkaisu. Harjassa on magneettinen latausjärjestelmä, joka varmistaa akun pitkän keston ja harja on aina käyttövalmis.

Luksus sähköhammasharja

Arvosana: 9,7 / 10

Sonic Electric Whitening sähköhammasharja hyödyntää sonista teknologiaa, joka tuottaa tuhansia mikrovärähtelyjä minuutissa. Tämä tehokas toiminto poistaa plakin ja pinttyneet tahrat, jättäen hampaasi puhtaiksi ja luonnollisen valkoisiksi. Säännöllisessä käytössä huomaat eron paitsi hampaiden terveydessä myös niiden säihkyvässä valkoisuudessa. Harja tarjoaa useita erilaisia harjaustiloja, joiden avulla voit valita itsellesi sopivan hampaiden puhdistuksen.  Olipa tavoitteesi perusteellinen puhdistus, herkkien ikenien hoito tai hampaiden valkaisu.   Ergonominen muotoilu takaa mukavan ja tukevan otteen, tehden harjauksesta miellyttävää ja helppoa.Tämä harja on varustettu pitkäkestoisella akulla, joka varmistaa, että harja on aina valmis käyttöön. 

Sähköhammasharjan käyttö voi aluksi kutittaa suulaen puoleisilla pinnoilla tai osa kokee harjauksen tärinän liian voimakkaana. Sähköharjan käyttö vaatii totuttelua eikä kannata heti lannistua. Aluksi jos koet sähköharjauksen epämiellyttävänä niin voit totutella harjaukseen esimerkiksi iltaisin harjaat sähköharjalla ja aamuisin tavallisella hammasharjalla. Kun suu ja sinä alatte oppia sähköharjaukseen, voit lisätä kertoja ja lopulta siirtyä kokonaan sähköharjalla harjaamaan hampaasi. Kun tavoitteena on suun terveys, sähköhammasharja on investointi, joka maksaa itsensä takaisin terveyden parantumisena ja hammashoitokulujen vähentymisenä. Sen ylivoimainen puhdistusteho, helppokäyttöisyys ja modernit ominaisuudet tekevät siitä kiistatta paremman valinnan kuin perinteinen käsiharja.

 

Oikea tekniikka sähköhammasharjaukseen

Monet meistä harjaavat hampaita päivittäin. Harvoin pysähdymme arvioimaan tekniikkaamme. Tiesitkö, että oikea harjaustekniikka on avain terveisiin hampaisiin ja ikeniin? Käytä hetki ja tarkista tavallisen hammasharjauksen tekniikkasi:

  1. Valitse oikea harja: Valitse pehmeäharjaksinen harja, joka sopii suusi kokoon ja muotoon.

  2. Kulma on tärkeä: Pidä harja noin 45 asteen kulmassa ikenen ja hampaiden välissä.

  3. Hellävarainen paine: Älä paina liikaa harjatessasi. Hellävarainen edestakainen liike riittää poistamaan lian ja plakin.

  4. Harjaa huolellisesti: Harjaa jokainen hammas sekä ulko- että sisäpuolelta. Kiinnitä erityistä huomiota takahampaisiin, jotka voivat helposti jäädä huomaamatta.

  5. Aika on avain: Harjaa hampaat vähintään kahdesti päivässä kahden minuutin ajan.

  6. Älä unohda kieltä: Puhdista myös kielen pinta kevyesti harjalla tai kielen puhdistajalla.

Hampaiden harjaus ei ole vain päivittäinen rutiini – se on taito, joka voi muuttaa elämäämme. Se on sitoutumista terveyteemme ja itseemme. Jokainen harjauskerta on mahdollisuus hymyillä terveemmin, loistaen ja varmemmin.

 

Otetaanpa harja haltuun, tarkista tekniikkasi ja anna hymyllesi se loisto, jonka se ansaitsee!

Usein kysytyt kysymykset

 Parhaan sähköhammasharjan valinta riippuu monista tekijöistä kuten henkilökohtaisista mieltymyksistä, budjetista ja erityistarpeista. Tärkein ominaisuus sähköharjassa on kuinka se puhdistaa hampaat ja poistaa plakkia. Tärkeät lisäominaisuudet ovat ajastin ja paineentunnistin. Ajastin siksi, että hampaat hampaitasi riittävän kauan ja paineentunnistin ilmoittaa jos painat liian kovaa hammasta vasten. Akun kesto vaihtelee harjoissa mutta monet toivovat pitkäkestoista akkua, jota ei tarvitsisi koko ajan ladata.

Yleensä ammattilaiset suosittelevat sellaista sähköharjaa, jossa on ajastin ja paineentunnistin. Aiemmin suositeltiin harjaa, jossa on pyöreä harjaspää. Se on edelleen hyvä valinta. Uuden teknologian myötä  markkinoille ovat tulleet ultraäänisähköhammasharjat. Niillä saa yhtä hyvin puhdistettua hampaat kuin perinteisilläkin sähköhammasharjoilla.

Tutkimusten mukaan sähköhammasharjalla saadaan parempi puhdistustulos kuin tavallisella harjalla. Sähköhammasharjasta on  hyötyä kiireisille ihmisille, joilla ei ole aikaa harjata hampaita suositusten mukaisesti. Henkilöt, joilla käden motoriikka on heikentynyt tai motivaatio on suun hoitoon huono hyötyvät sähköhammasharjasta.

Hammashoidon ammattilaiset suosittelevat hammasharjan vaihtoa 2-3 kuukauden välein huolimatta, onko käytössä tavallinen tai sähköharja. Koko sähköharjaa ei siis tarvitse vaihtaa vaan pelkästään harjaspää.