Parhaat hampaiden kotivalkaisut

Hampaiden valkaisu on yhä suositumpaa ja moni haluaa säihkyvän hymyn. Hampaiden valkaisu antaa sinun hymyllesi uuden loiston ja voi parantaa itseluottamustasi. Hampaiden valkaisuun on tuotteita lukuisia. Oikean tuotteen valitseminen tekee valkaisusta miellyttävämmän ja antaa parhaan lopputuloksen. Ennen valkaisun aloittamista sinun kannattaa pohtia omia tarpeitasi ja tavoitteitasi. Tarvitseeko hampaasi pientä kirkastamista vai isompaa vaalennusta? Miten nopeasti haluat saada hymysi vaaleammaksi – heti vai maltatko odottaa viikkoja? Ovatko ikenesi herkät tai vihlovatko hampaasi helposti? Aroille ja herkille hampaille kannattaa valita tuote jossa tämä on huomioitu.

 

Kotivalkaisussa tehokkaimmat tuotteet ovat valkaisumuotit ja -geelit. Muotit asetetaan hampaisiin ja pidetään suussa ohjeen mukainen aika. Joihinkin valkaisugeeleihin lisätään LED-valolaite, joka nopeuttaa valkaisuprosessia. Valkaisumenetelmien hinnat vaihtelevat suuresti. Kalliimpi ei aina tarkoita parempaa. Laadukkaisiin tuotteisiin investoiminen voi tuoda parempia tuloksia ja vähentää hampaiden herkkyyttä. Ennen valkaisua kannattaa lukea valkaisumenetelmän ohjeet ja noudattaa niitä tarkasti. Hampaiden valkaisu on turvallista kun noudattaa annettua ohjeistusta. 

Parhaat valkaisumenetelmät kotona

Paras valkaisumenetelmä

Arvosana: 9,5 / 10

Max White Ultimate Led Kit

Max White Ultimate Led Kit valkaisumenetelmä on sinulle joka haluat ammattimaisen valkaisun kotona. Tässä yhdistyvät nykyaikainen LED-valoteknologia ja valkaisugeeli. Valon avulla saat nopeammin kirkkautta ja valkoisuutta hampaisiin muutaman käyttökerran jälkeen. Valkaisusetti sisältää kaiken käyttövalmiina ja muotoilu suuhun sopivaksi joten mahdollistaa miellyttävän hampaiden valkaisukokemuksen.

Hellävaraisin valkaisumenetelmä

Arvosana: 8,0 / 10

PAP+LED Teeth Whitening Kit

PAP+LED Teeth Whitening Kit on hellävarainen ja turvallinen valkaisumenetelmä kotiin. Tässä valkaisuaineessa ei ole peroksidia. PAP+ on tehokas ainesosa, joka valkaisee hampaat ilman vihlomista.  PAP+ ainesosa ja tehokas LED-valo takaavat nopean mutta pitkäkestoisen lopputuloksen. Helppokäyttöinen ja setti sisältää kaiken kotivalkaisuun. Ajallisesti nopein tehdä. Vaikutusaika vain 10 minuuttia kerralla.

Halvin valkaisumenetelmä

Arvosana 7,8 / 10

Dentway Starter Kit

Dentway Starter valkaisu on ihanteellinen sinulle joka haluaa valkaista useamman kerran. Tässä valkaisussa on käyttökertoja eniten eli jopa  yli 30 kertaa.  Tällä menetelmällä lähtee pinttyneet värjäytymät hampaista.  Aloituspakkaus sisältää kaiken eli muotit ja geeliruiskut. Tämä on helppokäyttöinen ja selkeät ohjeet tulevat mukana. Tässä tarvitsee pientä sorminäppäryyttä kun itse tarvitsee laittaa valkaisugeeli valkaisumuotteihin. 

Tehokkain valkaisumenetelmä

Arvosana: 9,0 / 10

iWhite Stains whitening Kit

iWhite Dark Stains valkaisu on sinulle, jolla on hampaissa esimerkiksi kahvin, teen ja tupakan aiheuttamia värjäytymiä. Valkaisumuottien ainutlaatuinen koostumus sisältää mikrokiteitä, jotka poistavat tummentumat tehokkaasti mutta hellävaraisesti. Geeli sisältää lisäksi polyfosfaatteja, jotka ehkäisevät uusien värjäytymien muodostumista. Helppokäyttöinen ja valmis setti, ei vaadi sekoittamista. Poistaa näkyvät värjäytymät jo ensimmäisestä käyttökerrasta lähtien.

Nyt tiedät vaihtoehtoja kotona tehtävistä valkaisuista. Kannattaa muistaa että olemme yksilöitä. Hampaatkin vaalenevat jokaisella omassa tahdissa. Jos valkaisun tulosta ei näy heti ensimmäisen vaalennus kerran jälkeen, ei kannata lannistua vaan jatkaa valkaisua ohjeen mukaan. Hampaisiin värjäytymät ovat saattaneet tulla monen vuoden aikana joten ensimmäisellä kerralla ei välttämättä kaikki puhdistu pois. Joskus valkaisun toistaminen on paikallaan. Ennen valkaisun aloittamista lue valmistajan ohjeet. Jokaisella valkaisuaineella ja menetelmällä on omat ohjeet.

Mitä hampaiden valkaisun jälkeen?

Valkaisun jälkeen hymysi loistaa valkoisena ja kirkkaana -mutta miten varmistat, että se säilyy sellaisena? Valkoisten hampaiden ylläpitäminen ei ole yhden päivän projekti. Se on jatkuva projekti. Kun haluat hymysi pysyvän kirkkaana suosittelen kiinnittämään huomion ruokavalioon ja juomiseen. Värjäävät ruuat ja juomat kuten kahvi, teetä, punaviiniä ja kirsikkamehua kannattaa välttää tai vähentää. Ne jotka ovat aiemmin värjänneet hampaasi voivat värjätä uudelleenkin. Säännöllinen suuhygienia on myös avainasemassa hampaiden valkoisuuden säilyttämisessä. Hampaiden harjaus aamuin illoin sekä välienpuhdistus auttaa pitämään ikenet terveenä ja hampaat kirkkaina.  Päivittäin voit käyttää ohessa valkaisevia hammastahnoja ja/tai -suuvesiä kirkkaan hymyn ylläpitoon.

Usein kysytyt kysymykset

 Hampaiden valkaisu ei ole haitallista jos noudattaa valmistajan ohjeita ja – määriä. Valkaisutuotteista kannattaa valita laadukkaita ja tunnettuja tuotteita. 

 Hampaiden valkaisuun liittyy joitakin riskejä, jotka on hyvä tiedostaa. Kun valkaisu tehdään oikein ja turvallisesti, silloin riskit ovat pienet. Liiallinen tai liian tiheä valkaisuaineiden käyttö voi heikentää hammaskiillettä jolloin hampaat ovat alttiimpia kulumiselle ja reikiintymiselle.

 Hampaiden valkaisu ei ole pysyvä tulos. Hampaiden väri voi palata tummemmaksi ajan kanssa eri tekijöiden vaikutuksista. Oikeilla elintavoilla ja hyvällä suuhygienialla voit pidentää valkaisun kestoa merkittävästi.