Mitä huomioida ennen hampaiden valkaisua?

Hymy on yksi voimakkaimmista keinoista ilmaista itseään. Se ei ole vain ulkoisen kauneuden merkki, vaan myös heijastus terveydestä ja hyvinvoinnista sekä itseluottamuksesta. Monet meistä tavoittelevat valkoisempia hampaita hymyynsä. Vaaleat hampaat merkitsevät myös monelle terveyttä ja hyvinvointia. Ennen kuin hyppäät suoraan hampaiden valkaisuun, on tärkeää ottaa muutamia seikkoja huomioon.

 Ammattilainen voi arvioida hampaittesi nykytilan ja suositella sopivinta valkaisumenetelmää. Tämä on tärkeää kaikille, jotta tietää hampaiden kunnon ja erityispiirteet. Valkaisu ei sovi välttämättä kaikille. Jos sinulla on esimerkiksi paikkoja hampaissasi tai hampaitasi vihloo herkästi kannattaa keskustella suuhygienistisi tai hammaslääkärisi kanssa ennen valkaisun aloittamista. He voivat tarjota sinulle erilaisia vaihtoehtoja, jotka sopivat yksilöllisiin tarpeisiisi. Ennen valkaisua hampaiden tulisi olla ehjät ja puhtaat sekä ikenien terveet. Suosittelen suuhygienistin ammattimaista puhdistusta ennen valkaisun aloittamista, jotta valkaisun lopputulos on onnistunut.

Hampaiden valkaisu voi tuottaa nopeita tuloksia, mutta on tärkeää olla kärsivällinen ja realistinen odotuksissaan. Jokaisella on oma hampaan luonnollinen väri, joka vaihtelee ja se vaikuttaa lopputulokseen eli hampaiden vaaleuteen. Valkaisumenetelmät eivät myöskään ole pysyviä ja tulosten ylläpitämiseen tarvitaan säännöllistä hoitoa.

Omien terveystottumusten huomiointi

Hampaiden valkaisu voi tehdä hymystäsi kauniimman. Valkaisu ei korvaa hyviä terveystottumuksia. Ennen hampaiden valkaisua olisi hyvä tarkastella omia hampaiden hoito tottumuksia. Harjaanko hampaani kahdesti päivässä? Kuinka usein puhdistan hammasvälit? Tupakoinko ja kuinka monta savuketta poltan päivässä? Juonko kahvia tai teetä runsaasti päivittäin? Punaviini, mustat limsat ja voimakkaat mausteet värjäävät hampaita joten kannattaa kiinnittää huomiota myös näiden käyttämiseen.

Hampaiden valkaisu on tehokas tapa saada kirkkaampi hymy. Päätös hampaiden valkaisusta kannattaa tehdä harkiten ja huomioida omat tottumukset ja ammattilaisen antamat neuvot jotta voit saavuttaa haluamasi tulokset turvallisesti ja tehokkaasti. Muista kuitenkin että hymy on kaunis juuri sellaisena kuin se on. Hampaiden valkaisu on yksi tapa lisätä sen säihkettä.